Activiteiten

BELANGRIJK!

  • Kosten voor wedstrijden moeten worden voldaan bij de inschrijving.
  • Bij de even dressuurproeven moet een theorie-toets gemaakt worden. Het boek ‘Leer paardrijden met plezier, Brons’ bevat alle theorie die je moet leren en er zit een proevenboekje bij met de proeven t/m F15. Dit boek kun je voor € 15,- kopen aan de bar.
  • Je kunt ook zelf je dressuurproeven downloaden. Onderaan de activiteitenkalender staat de link naar de pagina van de KNHS. Hier staat de nieuwste versie van de proef die je gaat rijden.
    Vraag aan de bar welke versie er gereden gaat worden.
  • Het CBR-examen en het Ruiterbewijs kunnen alleen doorgaan bij voldoende inschrijvingen!
  • Sta je al ingeschreven voor de eerstvolgende dressuurwedstrijd? Dan kan je je pas ná die wedstrijd inschrijven voor de volgende. Zo proberen we iedereen een eerlijke kans te geven.

Zondag 24 juni FNRS Dressuurwedstrijd *
Voor alle leeftijden en niveaus. Van 14.00 tot 19.00u.
Kosten: € 12,50

Zondag 8 juli FNRS Dressuurwedstrijd
Voor alle leeftijden en niveau’s. Van 14.30u. tot 19.00u.
Kosten: € 12.50

Zondag 15 juli Ruiterbewijs
Na het behalen van CBR-1 en CBR-2 kun je afrijden voor het Ruiterbewijs. Het Ruiterbewijs is een uitbreiding van CBR-1 en -2. Gezien onze ligging in het bos en de mogelijkheden om buitenritten te maken, is het Ruiterbewijs een mooie aanvulling op de reguliere ruiteropleiding die je bij ons op de manege volgt.

Tijdens het afrijden voor het Ruiterbewijs wordt er gesprongen, is er obstakeltraining zodat je om leert gaan met onverwachte situaties, ga je het verkeer in en leer je over de verkeersregels voor ruiters. Daarnaast wordt er gekeken naar de verzorging van en omgang met de paarden. Al deze onderdelen zullen zowel in praktijk, als met een theorietoets worden beoordeeld door een examinator van buitenaf.

Ook bij dit examen worden de boeken ‘Haal je Ruiterbewijs met plezier’ en ‘Paard&Welzijn’ gebruikt.

Meer informatie over de oefendag en de kosten van deelname aan het Ruiterbewijs volgen nog.
NB: Kan alleen doorgaan bij minstens 10 deelnemers

Meer over de F-proeven

* LET OP!
Sta je al ingeschreven voor de eerstvolgende dressuurwedstrijd? Dan kan je je pas ná die wedstrijd inschrijven voor de volgende. Zo proberen we iedereen een eerlijke kans te geven.
Kosten moeten worden voldaan bij de inschrijving.