Lessen Informatie

Onze manege is een rijschool voor elk niveau. Wij bieden zowel groepslessen voor de beginnende als voor de gevorderde ruiter. Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Naast het reguliere lessenprogramma organiseren wij wedstrijden, springlessen, ponykampen, carrousel rijden en andere activiteiten voor jong en oud.

Beginnende ruiters kunnen kiezen uit privé lessen of een introductie cursus.
Kinderen vanaf 7 jaar kunnen bij ons terecht om te leren paardrijden.Voor de beginners hebben wij speciale introductie lessen. Deze lessen zijn bedoeld om iedereen zonder ervaring kennis te laten maken met paardrijden. Hierbij wordt er ook aandacht besteedt aan het omgaan met het paard. De introductiecursus bestaat uit 10 lessen van een half uur met niet meer dan 4 ruiters tegelijkertijd.

De eerste les : wat heb je nodig en hoe gaat de introductie in de praktijk

  • Zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent
  • Meld jezelf in de bar, daar kun je je inschrijven en helpen ze je verder
  • Rijkleding is de eerste lessen niet verplicht, kaplaarzen of dichte schoenen met niet teveel profiel zijn aan te raden. Gympen worden niet toegestaan.
  • Een cap kun je bij ons lenen
  • Er kan worden gepind op de manege
  • De eerste les van de introductie wordt er nog niet gereden, deze les wordt besteed aan hoe je om moet gaan met de pony’s en hoe je ze verzorgt.

 
water

 

Gevorderde ruiters zijn ook bij ons op hun plek. Wij hebben een aantal goed opgeleide manege paarden om ook deze groep ruiters verder te helpen bij hun ontwikkeling. Wij hebben verschillende instructeurs voor elk niveau. De gevorderde lessen worden gegeven door instructeurs die zelf altijd actief zijn geweest in de wedstrijd sport. Onze manege paarden worden regelmatig bij gereden zodat zij op niveau blijven. Naast de reguliere dressuurlessen geven wij ook springlessen en hebben wij een aantal zeer enthousiaste carrousel groepen die ieder jaar deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap carrousel rijden.

buitenrit 1